Fredag

ask viking s

Foto Ask Viking o pappa Sele .

Fortfarande har vi tropisk värme på nätterna,  bara att vara glad så länge det varar, Björn sa igår att vattningen i hagarna tar för lång tid vi måste försöka lösa den biten bättre. Det går mycke vatten nu och badkaren i hagarna måste ha friskt o rent vatten . Hästarna blir bortskämda o älskar att dricka vatten ute, liksom köra ner halva huvudet . Jonas som sköter allt på gården sköter ju vattningen oxså, banorna vattnas oxså hela tiden, där har vi tur att vi har en damm på gården   Idag inleds Jarlsbergs veckan för oss,  och det är kval till Stochampionatet på Axevalla. Krock även här för Björn.

7.30 Rakbane heat,  16 hästar , bla  Björn kör själv Rooibois, hjälpkuskar idag, pappa Sele( Countdown), Brunzell( Frozen Royaliaty), Janne( Johan Roc), och Olle ( Rufffino)

Pappa Sele från Norge är banmästare i vardagen , nu hoppas Olle på fina tips med banan, men Jonas får säkert tummen upp för banan här hemma är superfin för dagen.

8.40 Rundbane heat i sulky : Mister J.P( 2år ska debutera på Axv)Björn o Jula Club

9.10 Rakbane heat /11 st Metallic Beat( Sele) Queens Delight ( Björn) Bicker ( Janne) Othello tilly ( Olle) Soros Kronos ( Brunzell) Junior Troy, Look Magic , On Track Piraya, Easy Hall, Mellby Apex. Gongfu,

Avslutar dagen med ett rundbane heat, 11.15 Spicy Dream ( Björn) o Challenge Hornline.

Björn har tur idag behöver inte åka förrän vid 15 tiden till Jarlsberg, tävlingarna börjar kl 18.00. Direkt  jet flyg  från Karlstad.