Tisdag

Anton S

Vi har varit både strömlösa o utan täckning på telefoner- Jesus vilken tromb det kom i måndags em.  Utegångarna  åkte i luften som kort hus, landa i en stor hög.  Granar som var 80 år gamla bara ramla ner.  Vi hade ändå tur att Björn var i Karlstad på lunch trav o skicka- TA IN ALLA HÄSTAR DET KOMMER BLI OVÄDER- det blev det 4800 blixtar i minuten!!  Aldrig skådat något liknande, 2 hästar hann vi inte få in , de längst ner,  men de löste det själva , i en av de första åsk knallarna hoppa de över staket o galoppera hem till sin box- ( Kloka hästar) Vi stod sen alla o kollade skådespelet med blixt o dunder och träd som ramla som tändstickor.  Allt gick bra , material  går att ersätta.

Efter stormen var det många av personalen som var kvar länge  o fixa,  Sverre ( bilden) kom med traktor o motor  såg, eftersom strömmen var borta fixa han o Zem vatten till alla hästar med hink- Evalena o Jessica sopa vatten ur stallar,.. Olle o Helenas Björn ( vilken trevlig kille Du har Helena!)  stycka upp de stora granarna som ramla.  Matihas fixa vattningen längst bort. Carro, o semestervikarier för Ola , jobbade på i mörkret ( ingen El)  Björn själv rensa diken o samla ihop allt från utgångarna på flak det var  som plocks pinn..Chris försökte få ordning på allt, for runt överallt o hjälpte till

En enda bana kunde vi inte använda idag, sandbana hade skurit av på mitten- Perssons Gräv , bästa i världen fixar till det  nu ikväll med sina maskiner.

Idag efter fortkörning har vi Olle, Björn och  Bonader krattat o krattat pinnar i trädgården.

Kväll på Lökene- Björn hemma, mat ja det blev älg-burgare  med potatis   stekt lök  o sallad.  den som nog gilla hamburgarna bäst var hunden Zingo … Han älskar Älg .kött. Blåbärs paj sitter inte fel heller .

Imorgon ingen fortkörning- lugna gatan.

Tack än en gång Ni som hjälpte till i går Kväll- ingen glömd hoppas jag