Måndag Kväll


På en gård som Lökene är det givetvis inte bara hästskötare som jobbar, de är 3 st som sköter gården, Martin ( alla banor+ att alla dyng plattor som ska tömmas varje onsdag, vi vill ha bort all skit o tomt på alla 5 plattor ) Jonas ( Kör fram foder , spån till varje skötare , tvättar o servar transportbilarna, så viktigt de är rengjorda inför varje transport, 100 grader vatten spolas, nu tar vi aldrig med extra hästar utan bara våra egna som åker ) “Gummit “( lagar allt som hagar, sulkys , hjul, boxar, lysrör mmm.) Vi har Tune o Bertil som skor alla hästar. Bosse o Sjögren som sköter alla transporter till o från travet, o hämtar nya hästar, Håkan som gör alla inköp, bestämmer det mesta ,han har huvudansvar över allt o alla. Heni som sköter veterinärboken o medecin in o ut hästar. Kontoret – Kristina – Tur hon finns. . – viktigt- där att allt blir rätt. Olle som alltid finns på plats , Underbara pensionärer i Janne / Brunzell som oxså hjälper alla vid fortkörningar. Dessutom ska 4 traktorer , sladdar underhållas , massa diesel o el ska köpas. Björn är den som ska fixa till så vi är stolta över hans styrningar, dessutom är han med dagligen i arbetet.
I år har Håkan köpt in allt grov foder( hö) fram till i slutet av Aug- Otroligt bra, då många redan nu har problem med grovfoder, årets skörd av hö var mindre än normalt. Vi kommer ha samma parti hela vägen fram.